男方： (签字) 女方： (签字)
年 月 日 年 月 日文章
山课件 w ww.5 Y K j.Co M
Developed and developing nations can learn from each other seeking a lowcarbon economy，a Chinese government official said in Shanghai yesterday.
“China doesn't lag developed nations in terms of energy saving and green economy”，said Zhou Changyi，director of the energy saving department of the Ministry of Industry and Information Technology.
“While we can learn many aspects from developed nations，they also should learn something from us，such as water conservation，” Zhou said in a speech during the new Path of China's Industrilization forum at the ongoing China International Industry Fair 2009.
He said industrilized nations and China are dealing with different issues to combat climate change.The United Kingdom，for example，is concerned about transport，buildings and new energy in reducing carbon emmissions.For China，the most urgent task is how to realize newtype of industrilization and avoid mistakes that other countries made when they industrilized.
As such，overseas exhibitors at this year's fair are showing ways to help China achieve low carbon emissions in the industrial section.
Swiss power and automation technology group ABB called for a stronger focus on product lifecycle assesment，or LCA，which is used to study the environmental impact of a product from the research and manufaturing stage through its usage and recycling.
Tobias Becker，head of ABB's process automation division for North Asia and China，said LCA is an effective tool in helping manufacturing industries to reduce carbon emissions.
LCA shows that industrial customers should focus on a product's environmental impact throughout its lifecycle instead of on its initial investment or readytouse stage.For example，a motor's initial investment accounts for only 3 percent of its lifecycle cost，while 94 percent goes to fuel consumption and the rest to maintenance.
Richard Hausmann，North East Asia CEO of Siemens，said，“The color of future industrilization is green.”
The Germany Company recently announces that it wants to receive orders worth more than 6 billion Euros (US 8.8 billion) for intelligent net power networks，Smart Grid，over the next five years.Siemens has set a 20 percent market share target for the global smart grid business.
A smart grid delivers electricity from suppliers to consumers using digital technology，advanced sensors specialized computers that save energy，reduce costs and increase reliability.The United States and China are considered the two biggest markets for smart grid.
1．“______” can replace the underlined word “lag”．
A．Fall behind B．Be superior to
2．Which of the following about LCA is TRUE?
A．LCA is used to study the impact on a product.
B．LCA can help manufacturing industries decrease carbon release a lot.
C．LCA shows industrial customers should focus on a product's environmental influence on its initial investment.
D．LCA was one of the exhibitions at this year's fair.
3．We can infer ______ from the eleventh paragraph of this passage.
A．Siemens has occupied 20 percent market share for the global smart grid business
B．Siemens received orders worth 6 billion Euros recently
C．Siemens will earn $ 8.8 billion from intelligent power networks
D．Siemens' plan about Smart Grid may come true in the future
4．______ about Smart Grid isn't mentioned in the passage.
C．Security D．Small in size
5．The best title for the passage ______.
A．Developed and Developing Nations Can Learn From Each Other
B．Lowcarbon Economy—a Shared Goal
C．Intelligent Power Networks
D．Two Biggest Markets for Smart Grid
1．A 词义猜测题。根据第二段“China doesn't lag developed nations in terms of energy saving and green economy，...”可知，就节能和绿色经济方面，中国并不落后于发达国家，所以选择A项。
例1:Many years ago, when I was fresh out of school and working in Denver, I was driving to my parents' home in Missouri for Christmas. I stopped at a gas station (加油站) about 50 miles from Oklahoma City, where I was planning to stop and visit a friend. While I was standing in line at the cash register (收款台), I said hello to an older couple who were also paying for gas. (2006年全国卷I,B篇)
60. The author planned to stop at Oklahoma City _______.
A. to visit a friend
B. to see his parents
C. to pay or the cash register
D. to have more gas for his car
例2:Coming in a close second—and often wrongly mentioned as the most distant land—is Easter Island, which lies 1,260 miles east of its nearest neighbor, Pitcairn Island, and 2,300 miles west of South America.
The mountainous 64-square-mile island was settled around the 5th century, supposedly by people who were lost at sea. They had no connection with the outside world for more than a thousand years giving them plenty of time to build more than 1,000 huge stone figures called moai, for which the island is most famous. (2003年全国卷,A篇)
57. Which of the following is most famous for moai?
A. Tristan da Cunha. B. Pitcairn Island. C. Easter Island. D. St. Helena.
In the restaurant
There is probably nothing more annoying than a diner receiving or making a call near you when you are in a restaurant. The icy glares you receive should be warning that it is not appreciated. Turn your phone off and use your message service to return calls after you leave. (2005年上海春季卷,B篇)
79. According to the passage, the most annoying thing in a restaurant is that ________.
A. you receive icy glares
B. a nearby diner is answering a phone call
C. you have to use the message service
D. you can not return calls until after you leave
They are not working hard at English only for themselves. 他们在努力学习英语,这样做并不仅仅是为了他们自己。
错误表达:They are working hard at English not only for themselves.
全部否定:All germs are invisible to the naked eyes. 所有细菌都不能被肉眼所见。
部分否定:Not all worms are visible to the naked eyes. 并不是所有的虫子都能被肉眼所见。
(3) 含有more than / no more ... than的句子
The question is more than the boy is able to work out. 这个男孩是没有能力解出这道题的。
A family without love is no more a home than a body without soul is a man. 就像一个没有灵魂的躯体不能称之为人一样,一个没有爱的家庭就不能称之为家。
* The left half of the brain controls the right side of the body. The right half controls the left side.
* One half of the brain is always dominant (in charge). Usually, the left brain is dominant, which is why 90% of people are right-handed. (2007年江苏卷,D篇)
70. From the passage, we know the reason why around 10% of people are left-handed is that ________.
A. their frontal lobe is usually dominant
B. their temporal lobe is usually dominant
C. their right brain is usually dominant
D. their left brain is usually dominant
C7 [2013·天津卷] C
Poet William Stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路) in life than by the narrow road toward goals.I like this image.But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words.
For years we made the long drive from our home in Seattle to my parents' home in Boise in nine hours.We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy, restless kids who hate confinement(限制) and have strong opinions about everything.
Road trips felt risky，so I would drive fast, stopping only when I had to.We would stick to the freeways and arrive tired.
But then Banner, our lamb was born.He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise.I had two choices: leave Banner with my husband, or take him with me.My husband made the decision for me.
That is how I found myself on the road with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through.We took the country roads out of necessity.We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him.The kids chased him and one another.They'd get back in the car breathless and energized, smelling fresh from the cold air.
We explored side roads, catching grasshoppers in waist－high grass.Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway.Here was life.And new horizons(见识)．
We eventually arrived at my parents' doorstep astonishingly fresh and full of stories.
I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.On an empty section of road, everyone started quarreling.I stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead.I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.
Some road trips are by necessity fast and straight.But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of journey—and the best part of yourself.
46．Why did the author use to take freeways to her parents' home?
A．It was less tiring.
B．It would be faster and safer.
C．Her kids would feel less confined.
D．She felt better with other drivers nearby.
47．The author stopped regularly on the country roads to ________．
A．relax in the fresh air
B．take a deep breath
C．take care of the lamb
D．let the kids play with Banner
48．What does the author discover from the trip according to Paragraph 6?
A．Freeways are where beauty hides.
B．Getting close to nature adds to the joy of life.
C．Enjoying the beauty of nature benefits one's health.
D．One should follow side roads to watch wild animals.
49．Why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home?
A．To give herself some time to read.
B．To order some food for them.
C．To play a game with them.
D．To let them cool down.
50．What could be the best title for the passage?
A．Charm of the Detour
B．The Road to Bravery
C．Creativity out of Necessity
D．Road Trip and Country Life
46．B 细节理解题。根据第二段“We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy…”可知作者在回父母家的路上，为了早点到达而选择了高速，而一个女性单独带着四个孩子走高速也是为了安全。故选B。
47．C 细节理解题。根据第五段第三句“We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him.”可知，作者停下来是为了照顾小羊羔Banner。故选C。
49．D 细节理解题。根据第八段“…everyone started quarreling…ordered all kids out and told them to meet me up ahead.”可知，孩子们在车上争吵起来，作者命令他们下车，走着去前面找作者。这样做的目的是让孩子们冷静下来。故选D。
50．A 主旨大意题。作者在第一段借著名诗人William Stafford的话来揭示本文的主题：the detour。再根据下文的描述，展示了作者在乡村的路上获得的快乐，由此可知本文的题目既要有detour又要有与joy相关的词汇，选项A正好符合。
Jim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and it seemed that his life was drawing to a close.
When his heart problems led to operation, Jim went through it successfully, and a full recovery was expected. Within days however, his heart was not beating properly. Jim was rushed back to operation, but nothing was found to explain the cause of his illness. He died on the operating table on the day before his 48th birthday. (2007年四川卷,B篇)
59. Jim was sent back to operation because ________.
A. his heart didn't work well
B. he expected a full recovery
C. his life was drawing to a close
D. the first one wasn't well performed
例3:What will people die of 100 years from now? If you think that is a simple question, you have not been paying attention to the revolution that is taking place in bio-technology (生物技术). With the help of new medicine, the human body will last a very long time. Death will come mainly from accidents murder and war. Today's leading killers such as heart disease 博e佰娱乐 , cancer, and aging itself, will become distant memories. (2007年辽宁卷,A篇)
56. According to the passage, human death